White Squall

29-03-2020 | 2019 - 2020

Het was weer eens zaterdagavond, dit betekent filmavond! Net zoals altijd konden we weer stemmen op drie films. Deze keer ging het om Home Alone, Life of Pi en White Squall. De film met de meeste stemmen was deze keer de White Squall.

Om 21:00 uur werden de geluidsboxen nog even zeevast gezet en dit was wel nodig aangezien we erg heen en weer gingen. Iedereen had zijn plekje in de salon gevonden en er ging zelfs popcorn rond. White Squall is een avontuurlijke film uit de jaren ’90 over jongeren op een groot zeilschip, een beetje zoals School at Sea. De jongeren lopen net zoals wij wachten en zeilen de wereld over. Op het schip vinden situaties plaats die wij ook aan boord hebben. En, het belangrijkste: het is een waargebeurd verhaal.

Tijdens een van de wachten is er een ontzettend grote bui, de kapitein en bemanning kunnen niet meer ingrijpen en het is te laat, ze zinken. Twee jongeren, de vrouw van de kapitein en de kok verdrinken. De kapitein wordt aangeklaagd omdat hij verantwoordelijk was, maar hij wordt onschuldig verklaard.

Het was een hele indrukwekkende, goeie film. Sommige mensen gingen toch iets minder gerust dan normaal slapen, terwijl anderen juist volledig op de wacht vertrouwden.

Lianne