Weer een koude dag op zee

28-03-2020 | 2019 - 2020

Het was weer eens zover voor mij: om 05:00 uur ’s morgens je bed uitgetrokken worden om 20 minuten later op de brug te verschijnen. Deze dagen heb je die 20 minuten ook zeker wel nodig. Omdat het zo koud wordt, doen de meesten al wel tien lagen aan en nog steeds hebben sommigen het koud. Als je dan klaar bent met je wacht, loop je de salon in en zag je alle andere SaS’ers het heel koud hebben binnen. Sommigen gaven al als advies om één minuut naar buiten te gaan en dan weer binnen te gaan zitten. Als je dan binnen zou komen, zou je het heel erg warm krijgen.

Als er een zeil gezet moest worden, kwamen alleen de echte strijders helpen en als het dan klaar was, zat je te kijken naar hoe de SaS’ers waren veranderd in wandelende ijsstokjes. Na de wacht was het vooral slapen en eten en daarna was het weer zover om vier uur buiten te gaan spelen. Dik ingepakt strompelden de ijsmannetjes dan weer naar buiten. Klaar om het koud te krijgen. Toen die wacht ook weer voorbij was en we weer eens kletsnat de salon binnenliepen, werden we wel beloond met een filmavond in de salon. Ook had ik die dag gelukkig douchedag. Wel was ook die koud, maar als je dan klaar was met douchen leek het overal binnen juist heel erg warm.

Er werden voor de film nog wat pitches gegeven voor onze T-shirtopdruk en nog een filmpje getoond. Dit was dan toch weer een leuk einde van een koude dag op zee.

Lara