Dag twee scheepsovername

23-02-2020 | 2019 - 2020

Vandaag was het de tweede dag van de scheepsovername. Samen met mijn mede-SaS’ers liep ik de vijf-tot-negenwacht. We hebben in die wacht enkele zeilen gezet. Daarna werden we verrast door de bijna volledige vegetarische keukendienst. Zij hadden namelijk pannenkoeken voor ons gemaakt en het was heerlijk. De lunch die ze klaar hadden gemaakt was ook heel lekker; het was een soort lasagne.

In de namiddag ging ik aan school en begon aan mijn SaS-story, want er kwamen een heleboel deadlines aan. Om 16:00 uur kregen we van het banketbakkersteam koekjes en die werden rond 17:30 uur vervolgd met merengue vooraf gegaan door het luidkeelse ’Lang zal hij leven’, want er was iemand jarig. Daarna gingen we weer naar de wacht en deden we een mannenkwartiertje in de stuurhut. We voeren rustig verder naar het westelijke puntje van Cuba. De dag werd afgesloten met een mooie zonsondergang. Het is tot zo ver een vrij soepele scheepsovername.

Lucas