Start van de scheepsovername: drie dagen in de keuken

22-02-2020 | 2019 - 2020

Vandaag vertrokken we uit Cuba en dus startte de tweede scheepsovername. Iedereen had voor een functie gesolliciteerd om die voor de komende drie dagen uit te voeren. Zelf stond ik in de keuken met drie medeleerlingen. Het thema van de dag was ’tropical‘ dus aten we de hele dag tropisch fruit: guave, papaja, ananas, watermeloen… Als avondeten hadden we panini’s gebakken, waar iedereen superblij mee was. Toen aan het eind van de dag de keuken helemaal opgeruimd en schoon was, was het tijd voor het journaal. Aan boord krijgen we namelijk bijna niks mee van wat er in de buitenwereld gebeurt, behalve via het contact met onze ouders. Daarom hadden twee leerlingen voor de scheepsovername bedacht om iedere dag een journaal op te nemen en ’s avonds om 20:00 uur uit te zenden. Via Sam kregen ze het nieuws binnen en dit vatten ze samen in het achtuurjournaal. Aan het eind van het journaal waren er zelfs nog bloopers (dat was het leukste stukje) en daarna hadden we zelfs nog filmavond. De eerste dag van de scheepsovername is soepel en leuk verlopen.

Lisabeth