‘If you like piña colada…’

25-01-2020 | 2019 - 2020

Gisteravond hebben we met ons reisgroepje een filmavond gehouden. Ons vette piratenhostel, ‘The Flying Pirates’, had namelijk op het balkon een beamer met Netflix. Nadat de eerste film was afgelopen, ging iedereen al slapen en kon ik, voor het eerst tijdens SaS, genieten van een film op een groot scherm, lekker in m’n eentje en dat mét de golven op de achtergrond en over de film… daarover hoefde voor het eerst niet gestemd te worden!

Vandaag was het echt even vakantie vieren en genieten. In ons hostel lagen we lekker op een enorm bedje tussen het zwembad en de zee in en naast ons was een gezellig barretje. We dronken met de meiden onze eerste piña colada op Bocas, maar zonder alcohol natuurlijk! Rond 16:00 uur gingen we het dorpje in om een beetje rond te lopen en te neuzen in de winkeltjes. In de avond aten we een pizza of pasta in een tentje vlak aan het water. Toen iedereen klaar was met eten, kregen we binnen het groepje een discussie over wat we verder die avond zouden doen. Een jongen uit het groepje wilde graag terug naar het hostel om te gaan slapen, maar de meiden wilden uitgaan in het stadje. Uiteindelijk hadden we een compromis gesloten dat we er in ieder geval even op uit zouden gaan en liepen we de straat door om een taxi te zoeken. Vervolgens liepen we langs wat bemanningsleden, die op een terrasje zaten, en gingen we even langs om ‘hoi’ te zeggen. Uiteindelijk zaten we hier wat langer en kregen we nog een piña colada.

Daarna gingen we nog kort naar een feestje in een ander hostel, waar het echt supergezellig was. Er waren ook twee andere groepjes en we stonden lekker te dansen en te kletsen én we dronken meer non-alcoholische piña colada’s.

Toen het was afgelopen, konden we alleen niet zo snel een taxi vinden. We vroegen dus aan een politieagent of hij ons naar huis wilde brengen. Met negen man in een politieauto gepropt zijn we toch nog veilig thuisgekomen.

Rebecca