Liften

24-01-2020 | 2019 - 2020

Vandaag was het de vierde dag van de eigen reis in Panama. Om 07:00 uur hadden we een wekker gezet, zodat we om 08:00 uur weg kunnen uit ons hostel om naar Boquete te liften. Dat was het idee tenminste…

Niet om 07:00 uur, maar om 07:30 ging de wekker. Nadat we tassen in hadden gepakt en hadden ontbeten, was het al bijna 08:30 uur. Gelukkig konden we een lift van de eigenaar van het hostel naar de supermarkt krijgen. In de supermarkt kochten we water en lunch, en toen probeerden we te liften. We stonden om de beurt met zijn tweeën langs de weg met een bordje, maar in de drie auto’s die stoppen, pasten geen zeven mensen. Nadat we twee uur tevergeefs geprobeerd hadden om te liften, ging de eerste bus. Ook kwam er toen een ander groepje aan, dat wel gewoon lekker lang heeft geslapen en sowieso al had gepland deze bus te nemen. Wij besloten om ook maar de bus te nemen.

Toen we op de eindstop van de bus aankwamen, probeerden we nog een keer te liften. Deze liftpoging had nog minder succes dan de vorige, want we mochten niet aan de weg langs het busstation liften, omdat de auto’s te snel gingen. Nadat we een halfuur op het station gewacht hadden, ging er gelukkig alweer een bus. In totaal moeten we met vier bussen en hebben we elke keer geprobeerd te liften, maar zonder succes.

Pien