Bijna eigen reis

18-01-2020 | 2019 - 2020

Het is bijna zo ver, morgen gaan we op eigen reis! Na de lunch zouden de groepjes bekend worden ge-maakt. Tot die tijd moesten we uiteraard… aan school. Na een paar uur strijden was het dan zover. Ieder-een naar de salon! Tellen ging volgens mij nog nooit zo snel. Yes, de eigen-reisgroepjes. Oh nee, toch niet. We hebben namelijk ook een aantal nieuwe gezichten aan boord. De crew voor de komende drie maanden, die moest eerst voorgesteld worden. Dan nu? Oh nee, eerst nog wat algemene informatie.

Nadat de groepjes dan eindelijk waren voorgelezen door Sam, werd het een drukte van jewelste in de sa-lon. Iedereen stond op om de Lonely Planet te vragen aan de begeleider. Pascal legde aan zijn groepje uit dat hun boekje (dat gloednieuw was) toch wel heel erg goed verzorgd moest worden.

Al gauw zat ik met mijn groepje op het achterdek om de voorbereiding te bespreken. De rest van de middag was iedereen bezig met tassen inpakken en het schip schoonmaken. Als afsluiting van de dag hadden we nog een filmavond.

Panama, here we come!

Maaike