Alles weer z’n gangetje

08-01-2020 | 2019 - 2020

We varen weer, dus de wachten en schooldagen zijn weer ingegaan en alles gaat weer gewoon z‘n gangetje. Als één-tot-vijfwacht draaien we alweer de op-één-na laatste wacht met onze stuurman Wessel. In Panama gaat hij namelijk helaas van boord, net zoals Nienke en Pascal, onze stuurvrouw en onderwijscoördinator. Ook van Monique, onze projectleider, en van Nick, de fotograaf die van Curaçao tot aan Panama meevaart met ons, moeten wij in Panama alweer afscheid nemen. We krijgen twee nieuwe stuurmannen aan boord, die we nog niet kennen, dus daar zijn we allemaal weer benieuwd naar. Pascals plek wordt ingenomen door Sander, die post voor ons meeneemt, en Alex komt als matroos terug aan boord.

Ondertussen bereidden wij ons voor op de wind die eraan zat te komen: 40 knopen! Wessel gaf nog een extra sailtraining zodat we alles weer goed op een rijtje zouden hebben, waar Nick heel gave foto’s van maakte. Toen wij eigenlijk allang klaar waren met de sailtraining, moest Wessel nog eventjes doen alsof hij heel druk bezig was met iets uitleggen, zodat Nick nog wat extra foto’s kon maken.

De foto’s van Nick werden ’s avonds in de salon in een diavoorstelling getoond en we waren allemaal onder de indruk.

Elisa