Wilde zeeën en wc’s

09-01-2020 | 2019 - 2020

Nadat ik een nachtje buiten op het achterdek had doorgebracht, brak de morgen aan. Fris en fruitig begon ik aan mijn wacht, de negen tot één wacht. Er was flink wat wind en de golven waren erg hoog. Het was dus constant opletten geblazen en goed op koers blijven varen.

Daarnaast moesten we ook nog de klusjes van de wacht doen. Voor onze wacht betekende dit wc’s schoonmaken. Niet de favoriete klus aan boord en al helemaal niet met het weerbericht van vandaag. We slingerden namelijk alle kanten op.

Het wc-sopje was gemaakt en voordat we ook maar aan de wc’s konden beginnen, vloog het sopje door de gang. Vervolgens moesten de wc-rolletjes overboord worden weggegooid. Zonder na te denken gooiden we ze tegen de wind in overboord en konden we het hele middendek ontdoen van wc-rolletjes. Oeps. Eind goed al goed, de wc’s waren gedaan en ik sloot de wacht goed af met nog even sturen.

Elly