Heel precies kliederen

28-12-2019 | 2019 - 2020

Mijn wachtdag begon vandaag met twee uurtjes school. Om 12:45 uur werd ik geroepen voor mijn wacht en na de lunch zei Sam, de kapitein, dat hij wat ging schoonmaken en schilderen in de machinekamer. Hij vroeg of ik meeging en daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! Vieze kleren aan en naar beneden om het stuk dat geschilderd moest worden voor te bereiden. Net toen ik klaar was met alles ontvetten en vegen, knipperde Sam met het licht, wat betekent dat je naar boven moet komen.

Sam deed zijn verfkleren aan, ik een overall en samen verzamelden we de spullen die we nodig hadden om te schilderen. Nog even snel kreeg ik van Sam een lesje over hoe je verf moet bewaren en toen gingen we beginnen. De taken werden verdeeld; Sam schilderde achteraan de zijkanten met de kwast en ik zou vooraan beginnen met de roller. Halverwege vroeg Sam om de roller en ben ik vooraan de zijkanten met de kwast gaan doen. Na een tijdje zei Sam dat hij even naar boven ging en toen ik me omdraaide zat Sam daar een beetje te lachen en zei hij dat hij me had ingesloten met verf. Er was alleen nog een klein stukje vloerplaat over waar ik op kon staan, maar ik was verder helemaal omringd door natte verf. Nadat ik mijn stukje af geschilderd had, ben ik op de meest acrobatische manier uit de machinekamer geklommen.

Bedankt Sam! 😉

Tinke