Nachtwacht!

27-12-2019 | 2019 - 2020

Het is één uur op de Thalassa, waaraan denk je dan? Mensen die ijverig aan school werken? Anderen die wacht houden en degenen die net wacht hebben gehad, liggen te chillen op het werkhok?

Nee, dit was een andere één uur. Namelijk één uur ’s nachts en mijn wacht zou beginnen: de één-tot-vijf-wacht. De eerste twee maanden van SaS had ik alleen maar de negen-tot-één-wacht gehad (tenminste, als je de drie-uurs wachten niet meetelt). Daar kwam nu verandering in. Ik had van mijn mede-SaS’ers veel gehoord over de nachtwacht. Aan de ene kant is die wacht heel fijn, aangezien het rustig is op het schip en je je klusjes dus ongestoord kan doen. Het grootste voordeel was echter het eten. Er blijft vaak eten over van de warme lunch of een vieruurtje. De één-tot-vijf-wacht ontbijt niet, aangezien we dan slapen en mag dus ‘s nachts de restjes (en soms nog een of twee broodjes) midden in de nacht opeten. Aan de andere kant hoorde ik ook wat minder leuke dingen over deze wacht. Het verpest namelijk je hele slaapritme.

Wat vind ik? Het eten is geweldig en #sleepisoverrated.

Tijl