Dagje keukendienst

29-12-2019 | 2019 - 2020

Samen met nog twee anderen werd ik om 07:30 uur wakker gemaakt. Het was tijd voor een keukendienst. Het was zondag, dus iedereen kon een uurtje langer uitslapen. Om tijdnood bij het keukenteam te voorkomen, konden wij helaas slechts een half uurtje langer slapen.

Zodra we wakker werden gemaakt, zijn we zo snel mogelijk de keuken in gegaan. De pan ging op het vuur, melk en havermout gingen erbij en je hebt zo havermoutpap. We hebben tijdens het voorbereiden van het ontbijt ook meteen muffins gemaakt, die bedoeld waren voor het vieruurtje.

Als lunch hebben we groentecurry gemaakt. Het was veel werk, maar het was erg lekker geworden. Meestal heb je tijdens je keukendiensten tijdnood, maar dit keer waren we ruim voor de lunch klaar, wat erg fijn was. Omdat we het vieruurtje al voor het ontbijt gemaakt hadden, hoefden we na de lunch niet veel meer te doen. Rond 17:30 uur zijn we weer de keuken ingegaan om het avondeten voor te bereiden.

Meestal zijn de keukendiensten erg zwaar, maar als je goed plant, is het eigenlijk best een relaxte dag.

Tobias E.