Kerst op zee

24-12-2019 | 2019 - 2020

Vandaag hebben wij heel erg veel gedaan: school, vrije tijd en kerstavond. Kerst op zee is wel een beetje gek. Je zit in een warm land en beseft dan eigenlijk niet dat het 24 december, dus kerstavond, is. Tijdens de vrije tijd belden wij met onze ouders die toen aan het kerstdiner zaten of die een kerstfilm zaten te kijken. Je mist dan wel een beetje de Nederlandse sfeer. Wij hadden voor kerstavond heel erg veel eten en mochten onze kerstdoos openmaken. Het eten was heel erg goed klaargemaakt door de vrijwillige keukendienst, de kok en kapitein. Wij aten als voorgerecht gazpacho. Als hoofdgerecht was er vlees en als toetje hadden wij fruit met chocoladesaus. Ook waren er nog allerlei hapjes tussendoor.

Na het hoofdgerecht kregen wij onze kerstdoos. Sommigen maakten hem in hun eentje open en anderen vonden het juist wel fijn om in een groepje hun doos uit te pakken. Iedereen liet vol trots zijn cadeautjes zien. Wij zaten allemaal verspreid over het schip, zodat wij in rust onze kerstdoos konden openmaken. Het was voor de één een beetje emotioneel en voor de ander juist een hoogtepunt. Het was een topdag! Ik kijk al helemaal uit naar het kerstontbijt.

Thomas A.