Hutwissel

25-12-2019 | 2019 - 2020

Eerste kerstdag brak aan op de Thalassa. We mochten uitslapen tot wel 08:45 uur. Ons kerstontbijt bestond uit overheerlijke havermout (voor mij met honing erbij). Iedereen wist het: vandaag zou de eerste hutwissel van School at Sea 19/20 gaan plaatsvinden. Na twee maanden in dezelfde lucht met dezelfde mensen te hebben gezeten wisselden we van hut.

Om 10:00 uur maakte Sam op het middendek de nieuwe hutindeling bekend. Ik zit in hut 4, samen met twee anderen. Super gezellig! Sam maakte ook gelijk de wachtindeling bekend en op drie mensen na is iedereen van wachttijden veranderd. Na het middendekje ging iedereen gelijk druk aan de slag om al zijn spullen uit de hut te halen en de hut helemaal brandschoon te krijgen. Gelukkig hadden we er een lekker zonnetje bij! Ik besefte wel hoe gek het voor mij, en waarschijnlijk ook de rest van de groep, is om op eerste kerstdag in dertig graden te zitten. Het was behoorlijk zweten geblazen! Er werd ook niet gezwommen voordat alles klaar was. Dat was een extra motivatie voor de groep om extra hard te werken.

Uiteindelijk waren we, na een beetje duw-en-trekwerk, iets later klaar dan verwacht, maar vlak voor het avondeten hebben we toch nog even mogen zwemmen. Het was een pittige dag, maar nu alles klaar is heeft iedereen er weer heel veel zin in. Op naar Curaçao!

Thomas B.