Het paradijs

22-12-2019 | 2019 - 2020

Terwijl sommigen hun spullen al aan het inpakken waren, lagen anderen nog rustig te slapen in hun hangmat of op hun matje. De zon scheen en je kon de tropische geluiden van Dominica om je heen horen. Onze laatste dag bij de rastafari was aangebroken. Na het lekkere ontbijt dat voor ons werd gemaakt, bestaande uit een speciaal soort brood, gingen enkele SaS’ers de afwas doen in de rivier, terwijl de rest erin sprong om te zwemmen. Ook kon je door de vele grote stenen ontzettend goed zonnen. Een paar SaS’ers was daarna helaas niet lekker bruin, maar rood. De rivier was ontzettend mooi blauw met grote stenen en hier en daar krabbetjes. Ik zwom in een soort kloof die omgeven werd door bomen, struikjes, bloemetjes en natuurlijk… lianen! Een échte jungle.

Na de lunch, bestaande uit vooral bonen, aardappel, pompoen en banaan, ging ik met twee SaS’ers naar een plek waar twee rivieren samenkomen. Hier zijn we langs de kleinere rivier stroomopwaarts opgelopen en het was daar nóg mooier dan bij de oorspronkelijke rivier. We klauterden en klommen over de stenen om ons voort te bewegen. Bij elke pas die je zette zag je hagedisjes wegsprinten en uiteindelijk vonden we een grote steen waar we met zijn allen op pasten. Ik was toen een stukje verder gelopen en hoe verder ik kwam, hoe mooier het werd. Het was werkelijk een paradijs.

Na een tijdje was het helaas weer tijd om terug te gaan, want de busjes zouden ons komen ophalen. We gingen weer terug naar de Thalassa. De spullen werden ingeladen en er werd een laatste groepsfoto gemaakt met de rasta’s. Daarna volgde een twee uur lange rit terug over hobbelige weggetjes, door kleine dorpjes en een prachtig landschap.

Uiteindelijk kwam de Thalassa in zicht en was ons paradijselijke leventje voorbij, want de volgende dag moesten we weer ‘gewoon’ aan school.

Sterre