Victoria Falls

21-12-2019 | 2019 - 2020

Vanochtend werden we wakker in het dorpje van de rastafari met een lekker ontbijt. Ze hadden rastafaribroodjes gemaakt en chocomelkthee, allebei specialiteiten van de rasta‘s. We gingen die dag naar Victoria Falls, een hele grote indrukwekkende waterval van maar liefst negenenzestig meter hoog.

Na een korte wandeling kwamen we daar aan… en het was echt het mooiste wat ik ooit gezien heb. Het was dus een heel hoge waterval, met daarnaast heel lange tarzanlianen die helemaal van boven naar beneden doorliepen. Naast de waterval was er een beekje met rotsen waar we vanaf konden springen, echt adembenemend.

In de middag heb ik een beetje rondgeklooid met een paar kinderen van het dorp die met een luchtbuks op vogeltjes zaten te schieten en in de avond gebeurde er echt iets heel leuks: twee mede-SaS’ers en ik zaten bij het kampvuur nog een beetje te babbelen, toen een van de rasta’s naar ons toekwam en vroeg of we een wandeling wilden maken naar het dorpje boven waar we sliepen. Daar aangekomen gingen we naar een terrasje, waar ze ons trakteerden op een drankje. Later kregen we nog een rondje van de zaak, en hebben we bijna twee uur lang gepraat met de rastafari en een hoop geleerd over de rastafaricultuur. Echt een leuke dag dus!

Sem