Boiling Lake met de boyz

20-12-2019 | 2019 - 2020

We werden veel te vroeg wakker gemaakt om naar het Boiling Lake te gaan. Iedereen had de nacht van tevoren twee tassen ingepakt: één voor de dag en de ander voor het verblijf van drie dagen bij de Rastafari.

Eerst gingen we naar het Boiling Lake. Deze vroege ochtend was voor iedereen de eerste keer na de oversteek dat we aan land waren. Dat maakte de plek nog mooier, nadat we met de bijboot aangekomen waren op land. Toen alle tassen in de busjes gepropt waren, vertrokken we op een prachtige trip over Dominica. Nadat wij waren aangekomen bij het beginpunt van de wandeling, werd ons verteld dat hier een scène van Pirates of the Caribbean is opgenomen. De wandeling begon heel leuk, omdat ik met een gids liep die heel leuk kon uitleggen en bij alle planten een heel leuk verhaal kon vertellen.

Hoe hoger we kwamen, hoe meer wolken er kwamen. Op een gegeven moment braken die wolken en werden we helemaal natgeregend. Aangekomen bij het uitkijkpunt van het op één na grootste Boiling Lake van de wereld, was iedereen doorweekt en koud. De terugweg was heel leuk. Ten eerste liepen een mede-SaS‘er en ik samen helemaal voorop tot een gids ons vertelde dat we konden zwemmen in een ‘hot tub‘. Het water kwam rechtsreeks uit het Boiling Lake en was dus heel warm. Ten tweede werd het heel komisch om iedereen te zien vallen, onder wie ik, in de gladde modder. Aan het einde van de tocht was iedereen koud en toen gingen we op weg naar de Rastafari, waar ons een heel ander avontuur te wachten stond.

Roemer