Scheepsovername – wat ga jij doen?

12-12-2019 | 2019 - 2020

De scheepsovername zit er al een aantal dagen aan te komen. Inmiddels is de meest gestelde vraag aan boord dan ook: ‘Waar ga jij voor solliciteren tijdens de scheepsovername?’ De antwoorden variëren van bootsman tot journalist. ‘Ik heb nog geen idee,’ hoor je al steeds minder vaak. Vandaag moest ook de sollicitatiebrief af. De sollicitatiebrief is de eerste stap in de procedure om te solliciteren voor een functie tijdens de scheepsovername. De deadline was naar voren gehaald omdat we al een tijdje echt superhard gaan en anders de sollicitatieprocedure niet op tijd af is. Dus (bijna) iedereen was druk aan het schrijven, sommigen ook tijdens schooltijd, aan zijn of haar sollicitatiebrief. Als hij af was moest je naar Pascal. Hij printte je brief uit en dan hoefde alleen nog je handtekening eronder. Pascal bewaarde alle brieven om morgen samen met Sam ze allemaal door te lezen als voorbereiding op de sollicitatiegesprekken…

Ik krijg steeds meer zin in de scheepsovername!

Maaike