Uitleg scheepsovername

11-12-2019 | 2019 - 2020

Vandaag hebben we na enkele uren school, uitleg gekregen over de praktische opdracht navigeren en over de scheepsovername.

We leerden over de verschillende functies aan boord; zo moet er een stuurman, kapitein, bootsman, machinist, keukenploeg en hotelmanager zijn. De stuurman is een soort van wachtleider die het weer in de gaten houdt, het navigeren doet en meldt wanneer er een zeil naar beneden of omhoog moet. De kapitein staat daar nog boven en hij of zij bewaart het overzicht. De bootsman is de leider aan dek. De machinist houdt het schip draaiende, door in de machinekamer te werken. De hotelmanager zorgt ervoor dat het schip schoon blijft.

We moeten nu een sollicitatiebrief schrijven en we mogen ook solliciteren naar functies die niet in dit lijstje staan, zoals bijvoorbeeld de functie van bakker… We kijken er alleszins naar uit om er echt aan te beginnen.

Lucas