Een dagje wacht op de Thalassa

06-12-2019 | 2019 - 2020

Vanochtend werd ik wakker gemaakt rond 08:30 uur door een mede-SaS’er die vertelde dat het ontbijt klaar was. Met mijn hele wachtgroepje ontbeet ik havermout, die erg goed gelukt was. Toen mijn groepje en ik klaar waren, verzamelden we met z’n allen op het middendek en we liepen vervolgens met z’n allen naar de stuurhut, waar de andere wachtgroep al aan het wachten was op de wachtoverdracht. Ik nam na de wachtoverdracht meteen het roer over. Het was op dat moment redelijk goed weer: slechts hier en daar waren wat buien zichtbaar op de radar.

We hebben tijdens de wacht erg veel geoefend met het weghalen van de zeilen als er een bui zou aankomen. Verder hadden een mede-SaS’er en ik als wachtklusje om de wc’s schoon te maken, wat natuurlijk weer een pretje was. Na de klusjes hebben we nog lekker wacht gehouden boven op het dek met een muziekje en hebben we genoten van het uitzicht. Later op die dag ben ik nog even aan school gegaan en heb ik het SaS-boek van vorig jaar nog een keertje doorgebladerd. Lekker rustig vandaag, dus.

Isabella