Een nieuw record

26-11-2019 | 2019 - 2020

Het was weer tijd voor de avondwacht en deze keer was ik de wachtleider. De vorige avond was er een wedstrijdje in de wacht. Dat hield in dat er getimed werd hoe lang de wacht erover deed om alle bramzeilen, het zijn er vier, te hijsen. De parallelwacht deed er ongeveer vijftien minuten over en natuurlijk waren wij vastbesloten om met onze wacht dat record te verbreken. Om de zeilen zo snel mogelijk te hijsen liepen wij eerst een rondje over het dek, zodat we precies wisten welke lijnen wij moesten vieren en aan welke wij moesten trekken.

En toen was het tijd om te beginnen en werd de stopwatch gestart…

Zo snel als de wind snelwandelden (want je mag aan boord niet rennen) wij allemaal naar de lijnen en we begonnen uit alle macht te trekken, maar door alle stress en spanning hesen wij het verkeerde zeil. Uiteraard herstelden wij snel onze fout en in een razend tempo hesen wij alle vier de (goede) bramzeilen. Toen we klaar waren snelwandelden wij, benieuwd naar onze tijd, terug naar de stuurhut. En wat bleek? Onze tijd was 7 minuten en 45 seconden! We waren allemaal heel erg tevreden over onze tijd en de rest van de avond kon niet meer stuk.

Albertine