Bijna beet

23-11-2019 | 2019 - 2020

In de haven van Tenerife zijn we begonnen met vissen. De eerste vis was in de haven van Tenerife gevangen door onze scheepsarts/matroos. De vis die toen was gevangen, hebben we gebruikt als eten. Hij was echter niet groot genoeg voor ons allen dus was hij alleen maar voor de scheepsarts en de crew.

Wij wilden ook graag vis eten als avondeten, dus we hadden het initiatief genomen om te gaan vissen. Drie mede-SaS’ers en ik hebben eerst in de haven van Tenerife gevist. Daar hadden we het geluk dat we er één vingen en dat we de vis mochten gebruiken voor een salade. We wilden wel meer vangen dan die ene vis in de haven, dus nu zijn we ook op zee aan het vissen. Omdat de vissen hier op zee groter zijn dan die in de haven hebben we ook andere hengels en aas nodig. We mochten de zeevishengel van Sam gebruiken en als aas gebruikten we nep-aas. We hadden bijna onze eerste vangst op zee, maar jammer genoeg was de vis die aan de lijn hing te groot en knapte het haakje waar het nep-aas aan zat. Natuurlijk blijven we proberen om nog een vis te vangen op zee!

Tobias Z.