Sint Maarten en douchen

11-11-2019 | 2019 - 2020

Vandaag is het 11 november. Thuis gaat vanavond dus iedereen Sint Maarten lopen. Op het schip kan je moeilijk bij de buren aanbellen (vooral omdat we nog steeds op de oceaan zitten) dus gaat het ‘normale‘ leven aan boord gewoon door. Als je uit het raam kijkt, zie je de oceaan, golven en af en toe in de verte een andere boot. Ik heb vandaag een schooldag midden op de oceaan. Omdat we op de oceaan zijn en er golven zijn, moet alles zeevast staan. Maar dan ook echt ALLES. Je kan niet een boek voor je op tafel leggen om te lezen, want dan ligt hij bijna meteen aan de andere kant van de salon.

Op een bepaalde manier is het vandaag toch nog min of meer een feest, want ik mag vandaag douchen. Dat is nog best lastig omdat het douchehokje dus ook heen en weer gaat. ’Gelukkig’ zijn de douchehokjes niet zo groot en kun je jezelf met allebei je armen tegen een andere muur vastklemmen. Haren wassen kan op Tenerife wel!

Pien