Bakkerij Thalassa

08-11-2019 | 2019 - 2020

Nadat we eerder deze week hadden geleerd hoe we brood moeten bakken, mochten een mede-SaS’er en ik om 05:00 uur ’s ochtends voor iedereen brood bakken. Dat is namelijk een van de taken van onze wacht.

Eerst moesten we het deeg maken met de machine en daarna deden we het deeg in een bak om het goed te laten rijzen. We hadden er best een troep van gemaakt dus tussendoor moesten we alles ook nog een keer schoonmaken. Uiteindelijk toen het deeg goed gerezen was, gingen we het kneden en daarna inrollen. De broden konden daarna in de bakblikken om het nog een keer te laten rijzen.

Na een tijdje waren ze goed en konden ze eindelijk in de oven. Wij gingen naar boven om verder te gaan met onze wacht en terwijl er een hele mooie zonsopkomst was, kwam er een heerlijke geur van vers brood naar boven. Iedereen was erg tevreden over het brood dat we hadden gebakken, dus het was meteen een zeer geslaagde dag!

Nienke