Vertrek uit A Coruña

06-11-2019 | 2019 - 2020

Deze ochtend zijn we weggevaren uit A Coruña. Daar hebben we echt een geweldige tijd gehad. We zijn in groepen uit eten geweest rond de boulevard en zijn naar de grote kathedraal geweest in Santiago de Compostela.

Toen we vanochtend vertrokken moest het schip eerst vaarklaar gemaakt worden. Dat houdt in dat de zeilen uitgepakt moesten worden, het afval moest worden weggegooid en dat we nog moesten lunchen. Nadat alles klaar was voor vertrek, gingen uiteindelijk de trossen los en zijn we weggevaren uit A Coruña. Jammer genoeg waren na een paar uur zeilen de eerste mensen al(weer) zeeziek.

Nu zijn we dus op weg naar Tenerife. Dat zou eigenlijk onze eerste bestemming zijn, maar doordat er zwaar weer op komst was, hadden we een tussenstop in Noord-Spanje. Het varen naar Tenerife duurt waarschijnlijk ongeveer zes dagen. Dat klinkt lang wanneer je bezig bent met wacht lopen, maar als je schoolwerk doet gaat het allemaal heel snel voorbij. Ons vertrek uit Amsterdam voelt ook nog alsof het gisteren was.

Deze zes maanden vliegen voorbij, dus ik geniet van elke seconde die ik hier heb. Ik kijk heel erg uit naar Tenerife en de andere bestemmingen die nog gaan komen!

Mattie