Santiago de Compostela

03-11-2019 | 2019 - 2020

Vandaag zijn we met de groep naar de kathedraal in Santiago de Compostela getreind. Ik vond de kerk vooral aan de buitenkant heel indrukwekkend; er waren allerlei versieringen te zien waaronder vooral Jacobsschelpen en Santiagokruizen.

We hadden een blad met vragen gekregen, die alleen beantwoord konden worden door mensen vragen te stellen (in het Spaans!). Op het plein van de kerk stonden heel erg veel toeristen, maar ook hebben we een paar mensen gesproken die één van de routes (caminos) van honderden kilometers hebben gelopen.

Aan de binnenkant was de kerk helaas minder indrukwekkend, omdat hij helemaal werd gerenoveerd. Alle ramen waren bedekt met stof en een groot deel van de kerk was onbereikbaar. Er was dus helaas niet zo veel te zien… Daarom zijn we ook nog even de stad in gegaan waar we churros hebben gegeten. Op die manier konden we ook ons Spaans een beetje oefenen. Dat ging niet heel goed, want we kregen zoveel churros dat we ze maar nèt op kregen… gelukkig waren ze wel heel lekker!

Lisabeth