De eerste keer brood bakken

04-11-2019 | 2019 - 2020

Vandaag was weeral een dag zoals geen ander, want we hebben vandaag de bakkerij van de Thalassa geopend. Samen met mijn mede-SaS’ers heb ik de eerste verse broden gemaakt.

Deze morgen hebben we onder leiding van de kapitein de eerste broodbakcursus gekregen. We maakten kennis met de machine die we voor het mengen gebruiken en vulden de bakken meel en bloem aan. Daarna kon het broodbakken echt beginnen. Ten eerste moesten we de bloem afwegen en het zout, de gist en het water toevoegen tot een mooi beslag. Daarna moesten we even wachten op het rijzingsproces, dus we begonnen al met het schoonmaken van de tafel. We leerden verder hoe we moesten kneden en bakken. Iedereen vond het brood lekker ruiken én lekker om te eten. We vonden het een leuke en zeer leerrijke eerste ervaring. Na deze leuke kennismaking gingen we weer aan ons schoolwerk…

Lucas