Aankomst in A Coruña

01-11-2019 | 2019 - 2020

Na vijf dagen op zee te hebben gezeten kregen we het bericht van Sam, de kapitein, dat we die nacht nog aan zouden komen op onze eerste bestemming: A Coruña (Spanje). Omdat het mistig was, konden we het silhouet van het land nog niet zien, buiten het vage licht dat door de mist heen scheen. Ook al leek het alsof we dicht bij land waren, duurde het nog enkele uren voordat we daadwerkelijk de kust hadden bereikt. In de verte was het rondom schijnende licht van de vuurtoren al te zien.

Het vasteland naderend zagen we uiteindelijk meerdere lichtjes zichtbaar worden. Het was indrukwekkend om opeens zo’n levendige stad te zien in het midden van de nacht, na vijf dagen op zee te hebben gezeten, met niks anders om ons heen dan water en het geluid van de golven… Uiteindelijk kwamen er enkele SaS’ers die geen wacht hadden naar boven om de aankomst mee te kunnen maken. Al snel stond iedereen voor op de boeg te kijken en na een tijdje lagen we dan eindelijk aan de steiger in de haven van La Coruña.

Lara