Een dagje in de keuken

30-10-2019 | 2019 - 2020

Vandaag werd ik wakker gemaakt om 06:45 door een mede-SaS’er omdat ik keukendienst had.

Wat we als eerst gingen doen was een plan maken voor wat we wilden maken in de ochtend, middag en avond. Nadat we hadden opgeschreven wat we nodig hadden, ben ik samen met een andere SaS’er in mijn zeilpak naar buiten gegaan om de bonen te halen, die buiten in bakken liggen. Toen we na vijf minuten weer binnen waren met onze bonen, waren we natuurlijk kletsnat door de golven die het schip hadden overspoeld. Uiteindelijk hadden we als ontbijt roerei gemaakt en voor in de middag wraps met bonen en worst, heerlijk was het!

Wat helaas wel minder was, was dat er heel veel golven waren, veel meer dan normaal. Daardoor moest een mede-SaS’er de hele tijd naar buiten rennen vanuit de keuken omdat hij zo zeeziek was. Maar ja, dat hoort er ook bij. Voor de rest hadden we nog als vieruurtje een lekkere cracker met zelfgemaakte hummus. Dus ondanks dat er zulke hoge golven waren en het schip heel erg bewoog, hebben we toch nog een heerlijke maaltijd kunnen maken voor het hele schip. Het was weer een topdagje op de Thalassa waarop ik veel heb geleerd.

Bella