Zaterdagavond, filmavond

26-10-2019 | 2019 - 2020

De wind was te ongunstig om koers te kunnen zetten naar Tenerife, dus bleven we nog een dagje in Den Helder liggen. ’s Ochtends konden we voor de verandering een beetje uitslapen en mochten we een uurtje langer blijven liggen voordat we gingen ontbijten.

Na het ontbijt moesten we in de salon verzamelen, waar Sam ons wat uitleg gaf over de zeilen, lijnen en masten. Omdat we goed opgelet hebben en netjes aantekeningen hebben gemaakt, kunnen we nu iets beter onze weg vinden op het schip.

Daarna konden we allemaal rustig voor school gaan werken en later op de middag hebben we, met onze SaS’er uit Den Helder zelf voorop, een wandeling gemaakt door de stad. Dat deed ons goed; even lekker uitwaaien op de dijk. ’s Avonds was het na het eten – pasta met spinazie en kip (lekker!) – tijd voor een film, want: zaterdagavond = filmavond! In de salon keken we op de beamer Moana (Vaiana) en dat betekende natuurlijk met z’n allen keihard meezingen met alle liedjes! Toen was het bedtijd, want de volgende ochtend gaan we verder zeilen.

Elisa