Bloed, zweet en kotsen

27-10-2019 | 2019 - 2020

Vandaag zouden we koers zetten naar het zonnige Tenerife, onze eerste echte SaS-bestemming! We zouden ook voor het eerst op de “echte” zee varen. We hadden al een klein voorproefje gehad toen we van IJmuiden naar Den Helder voeren. Maar dit was toch net iets anders.

Waar alle oud-SaS’ers ons voor hadden gewaarschuwd werd werkelijkheid. Binnen een paar minuten hing iedereen over de reling. Maar weinigen konden hun ontbijt en lunch binnenhouden. Degenen die dat wel konden liepen gewapend over het dek met glaasjes water, zeeziektepleisters en zeeziektepillen. Als iemand over de reling hing, gaf je hem/haar een klopje op de rug en ging je samen door, want de dag erna zou alles vast beter worden…

De wachten waren begonnen, toch een officieel SaS-besefmomentje! Onder de sterrenhemel kotsen, slapen of sturen was net iets specialer. En na de wacht snel gaan slapen in je eigen bed, want vroeg in de morgen zou alle kots weer moeten worden opgeruimd.

Elly