Van stores tot babysitters

24-10-2019 | 2019 - 2020

Drukte en stress, want de stores stonden vanmorgen voor de deur. Niet alleen een vrachtwagen vol eten, maar ook nog eens 800 kilo bloem moest aan boord worden gesjouwd. Nadat het meeste eten was ingeruimd, vond een van de bemanningsleden dat het even andersom moest en zo konden we alles uit de banken van de eetzaal weer ‘even’ verplaatsen. Lunch hebben we toen maar op het middendek gedaan, binnen zitten was nu even geen optie.

Later op de dag, toen ongeveer al het eten een plekje had gekregen, kwamen er wat oud-SaS’ers (leerlingen uit voorgaande jaren) aan boord. De bemanning en docenten gingen een avondje weg, voor ons kwam dus de oppas. De avond verliep zoals normaal; na het eten gingen de meesten naar de salon, om daar spelletjes of muziek te spelen. Het was een lange, drukke dag. Morgen weer vroeg op, om het schip vertrek-klaar te maken. Bovendien staan om 10:30 familie of vrienden voor de deur om mee te mogen varen naar IJmuiden. Het afscheid komt steeds dichterbij, School at Sea 2019-2020 gaat nu echt beginnen! Morgen vertrekken we richting Tenerife, of toch niet?!

Dide