Mijn eerste schooldag aan boord

22-10-2019 | 2019 - 2020

Vandaag was het mijn beurt om voor het eerst op het schip aan school te beginnen. Eerst een planning voor de dag maken en dan gelijk aan de slag. Ik was met de voor mij moeilijkste vakken begonnen, om dat maar vast gedaan te hebben. Slim, dacht ik. Het maken van opgaven verliep moeizaam en ik was er veel langer mee bezig dan gepland. Doordat alles moeilijk was, duurde de dag erg lang. Ik had beter een Nederlands boek kunnen lezen om het brein even te laten rusten, maar dat is dan iets voor de volgende keer. Na de hele dag concentreren was ik er dan ook aardig klaar mee en was het hoog tijd voor avondeten.

Gelukkig waren er toch wat rustmomentjes: het elfuurtje, de lunch en daartussen een heel spektakel. Ons schip moest namelijk plaatsmaken voor de iets grotere Rainbow Warrior van Greenpeace waar wij dan vervolgens weer naast gingen liggen. Dit was voor ons allen de eerste ervaring met het varen van het schip. Al met al een eerste schooldag om nooit te vergeten!

Bart