De eerste hele dag aan boord

21-10-2019 | 2019 - 2020

De eerste ochtend begon voor sommigen al lekker vroeg: de eerste pap, waar we er nog genoeg van gaan krijgen, moest worden voorbereid. Langzaam ontwaakte het hele schip en veranderde het in een chaotische bijenkorf. De humeuren liepen uiteen, want voor sommigen was het toch moeilijk geweest om hun eigen bed te verlaten.

Na het ontbijt van zoete pap, met als geheim ingrediënt een vleugje ‘verbrand’, kregen we in groepjes een rondleiding over het schip. We passeerden de veiligheidsspullen, de wasmachines, de keuken, enz.

Ook de eerste wacht en de eerste schooldag begon. Buiten moest er veel gepuzzeld worden met touwen en we moesten veel sjouwen met zeilen, met als eindresultaat dat we een mooi zeilerskunstwerk hebben opgezet. Binnen was de rust gevallen. Iedereen had zijn of haar mentor aangewezen gekregen voor de hele verdere reis. De schoolplanning voor deze dag moest ingevuld en ingeleverd worden en iedereen ging braafjes aan het werk.

Tussendoor kregen we nog een rust- en boterhammenpauze en hoppa, weer aan het werk. Er waren ook al wat stiekeme flirtmoves te vinden. Na het eten, heerlijke andijviestamppot, kwamen twee leerlingen van vorig jaar even langs om wat tips te geven voor onze reis. Na een gezellige avond vol met spelletjes en gitaarmuziek gingen de bezige bijtjes slapen. Slaap wel!

Antoine