Dollies

11-04-2019 | 2018 - 2019

Vandaag is de eerste dag van de vierde scheepsovername en ik ben fotograaf geworden. Ik loop daarbij ook nog wachten. Een week geleden was het alleen nog maar koud in de nacht, maar nu is het gewoon 24/7 koud en dan bedoel ik echt IJSkoud. Gelukkig waren er wat dingen om ons bezig te houden, zoals de stores tellen en de dagelijkse klusjes. Voor de eerste keer deze reis was ik oprecht blij dat ik de toiletten mocht kuisen. Ik heb ze dan ook tot in de kleinste hoekjes schoongemaakt om zo lang mogelijk binnen te blijven. Wat de wacht ook leuk maakte, waren de dolfijnen. Ze hebben wel een halfuur lang voor de boeg zitten spelen met de golven van het schip. Ik heb samen met nog een andere SaS’er het volle halfuur naar die dollies zitten kijken. Ik word dat nooit moe. De anderen daarentegen zijn niet meer geïnteresseerd. Ik riep ‘dolfijnen’ door de ramen en deuren en niemand reageerde. Ze keken niet eens op van hun boeken. Echt zonde. Binnen acht dagen zitten we terug op de schoolbanken en zal er nooit meer ‘dolfijnen’ geroepen worden en dan zullen ze spijt hebben. Ik kan het u zeggen.

Roxanne