Het aquarium van de Thalassa

24-03-2019 | 2018 - 2019

Vandaag zat ik in de stuurhut wat theorie door te lezen, totdat ik van buiten het woord ‘haai’ hoorde! Ik kon het amper geloven. Er wordt namelijk wel beweerd dat er haaien gezien zijn, maar dat is nog nooit echt bewezen. Ik rende dus toch maar naar buiten en inderdaad, ik zag de rugvin van een haai. Jammer genoeg zagen we het lijf niet, maar dit keer geen leugen: het was écht een haai. Even later toen ik een wacht aan het meelopen was, was het weer raak, dit keer geen haai maar dolfijntjes! Wij stonden onze ogen uit te kijken naar de dolfijntjes, want ze waren vandaag op een of andere manier mooier dan normaal. Het water was heel helder, dus je zag ze goed zwemmen. Maar dat was niet het enige dier dat ons een bezoekje kwam brengen. Op dat moment, toen we even naar de dolfijntjes gekeken hadden, zwom er een klein zeeschildpadje langs! Dat was een mooi gezicht en om het aquarium helemaal af te maken kwam er ook nog een Portugees oorlogsschip (een kwal) voorbij.

Jeroen