De zonnige zondag

10-03-2019 | 2018 - 2019

Vandaag hebben de meesten de PO Plaatsbepaling zonder GPS in de zon op de kade gemaakt. Het ging als volgt: je moest van 12:00 tot 14:00 uur op de kant zitten en elke tien minuten een stipje zetten op de schaduw van het potlood dat je recht op een A4’tje had geplakt. Dit was best wel nice, want het was warm en we zaten in de zon. Ondertussen kon je gezellig kletsen en een beetje aan je schoolwerk werken. Het enige wat best jammer was (of ook wel fijn), was dat we heel laat wakker waren gemaakt. Het was namelijk zondag en dan mogen we altijd een uurtje uitslapen. Bovendien was de klok ’s nachts een uur vooruit gegaan door de zomertijd. Hier hadden wij geen rekening mee gehouden. Iedereen was dus niet één, maar twee uurtjes later, een aparte situatie. Veel mensen waren niet heel geconcentreerd bezig met hun schoolwerk, omdat het mooi weer was en er echt zo’n lentegevoel heerste. Het was vandaag warm en op zee hebben we vooral regen en kou gehad. Op de kant had je een mooi uitzicht over het enorm groene gras, de mooie kleur van het water en de leuke gezellige huizen. Dit zorgde voor de enorm relaxte lentesfeer aan boord. Kortom, het was een relaxte en gezellige dag, maar het kan volgens de docenten niet altijd zo, want er moet ook nog een hoop gebeuren. Morgen moeten we dus weer hard aan de bak…

Suzanna