Flessenstress

26-02-2019 | 2018 - 2019

Vandaag begon de tweede dag van de scheepsovername. Ik ben een matroos en zit bij de één tot vijf wacht. De middagwacht was erg druk. Eerst deden we onze klusjes, mijn bootsman en ik telden de stores van een van de banken op het middendek. We moesten dit doen, omdat de telling (natuurlijk) weer niet goed bijgehouden was. We kregen wel wat stress tijdens het tellen, want we moesten veel glazen flessen met azijn uit de banken halen om te tellen. We waren bang dat we een domino-effect zouden veroorzaken als er één om zou vallen, maar gelukkig is alles goed gekomen. Nadat we de stores hadden geteld en we naar boven kwamen, moesten er meteen een paar zeiltjes gezet worden. Er leek namelijk wat meer wind te komen. We moesten alle kluivers, de grootzeilen en de bezaanzeilen zetten. Toen we alles gezet hadden, bleek de wind toch niet zo sterk te zijn en moest alles er weer af. Wat waren we moe geworden na deze klus, maar het was wel heel leuk om te doen. De klusjes bleken nog lang niet klaar, want we zagen een stroompje Dreft lopen uit de bank die we net hadden geteld. Kennelijk was er een fles met Dreft opengegaan in de bank. We keken onze mede-SaS’sers op het dek heel lief aan en zij hebben het voor ons opgeruimd. We waren ze echt heel dankbaar, want we konden echt niet meer. Na deze drukke wacht heb ik heel lekker geslapen, waarna ik weer bijna avondwacht had.

Luka