Scheepsovername 2.0

25-02-2019 | 2018 - 2019

Dit was de eerste hele dag van de scheepsovername. Nadat we weer allemaal aan wal moesten om uit te klaren, ging ik met mijn medebakker hard aan de slag. Wij moesten vandaag namelijk twaalf broden bakken en twee vieruurtjes maken. Het broden bakken ging over het algemeen goed. Als eerste vieruurtje hadden we mueslirepen gemaakt. keer dat we de repen eerder hadden gemaakt vielen ze uit elkaar waren wij vastbesloten om dat te veranderen. Onze oplossing: meer honing, suiker en een beetje bloem. Dit werkte echt top! Ze vielen niet uit elkaar en dit keer had iedereen gewoon een reep in plaats van een hoopje muesli. We begonnen alvast met het vieruurtje van morgen. We wilden namelijk gelatinepudding maken en we dachten dat dat lang moest opstijven. We hadden nog een beetje rondgevraagd of iemand wist hoe dit moet, niemand wist het dus hebben we, maar een beetje geïmproviseerd. We wisten niet hoeveel water er bij de gelatine moest, dus wij hebben superveel gelatine gebruikt. Het staat nu in de ijskast. Het is nog maar de vraag of het lukt… (en of het lekker wordt natuurlijk)

Liselotte