Stresssssssss

24-02-2019 | 2018 - 2019

Gisteren kreeg ik te horen dat ik kapitein zou zijn bij de komende scheepsovername. Aangezien deze morgen begint, begon ik meteen met voorbereidingen en het maken van de wachtindeling. Vandaag had ik besprekingen met mijn stuurmannen, animatieteam, bakkers en het keukenteam. Alles moest al geregeld worden en alle afspraken moesten gemaakt worden. Ieder groepje kwam even langs de stuurhut en daar bespraken we dan de plannen voor de komende drie à vier dagen. Ook heb ik een ‘voyage planning’ gemaakt. Daarin staat alle informatie over de reis naar Bermuda, welke boeken we moeten gebruiken en welke kaarten we nodig hebben. Die avond kregen we te horen dat de scheepsovername in ging. Ik zette meteen mensen aan het werk en zorgde er voor dat het schip schoon was, zodat we dat niet de volgende dag moesten doen, want dan moeten we ook uitklaren en het schip klaarmaken voor vertrek.

Laura