Kwaadaardige kwallen

23-02-2019 | 2018 - 2019

De eigen reis is verleden tijd en de scheepsovername komt er aan, maar helaas is het vandaag afwachten. Vermoedelijk zijn de sollicitaties morgen en iedereen probeert zich voor te bereiden op zijn of haar gesprek en zo niet dan is men bezig met school. Een andere optie is dat “SOG” (School Ontwijkend Gedrag) wordt vertoond en de laatste mogelijkheid is dat je in de keuken staat. Ik had keukendienst met mijn twee mede-SaS’ers. Ik weet niet of je het pech of geluk kan noemen. Aan de ene kant ben je de hele dag bezig en hoef je niet aan school. Aan de andere kant ben je de hele dag bezig in een snikhete keuken in een land dat al veel te warm is. Gelukkig mag iedereen zwemmen in de pauzes, maar natuurlijk zou dat veel te gemakkelijk zijn. In het water zitten erg veel kwallen en dat maakt zwemmen een uitdaging. Het is een kat-en-muisspel tussen jou en de kwallen, met als doel niet gestoken te worden. Ik had daar lak aan en ik heb de prijs betaald. Ik heb de gewoonte als ik het water in duik dat ik nog eventjes één meter of twee meter verder naar beneden zwem. Als ik naar beneden zwem heb ik mijn ogen dicht, omdat het water ontzettend zout is. Hierdoor zag ik niet dat ik volop met mijn gezicht tegen een kwal aan zwom. De pijn voelt alsof iemand je in je ehm… mannelijke delen trapt, maar dat dan de pijn verspreid is over je gezicht. Volgens mij ben ik tegen een kleine kwal aan gezwommen, want de pijn was al na een uurtje verdwenen. Rotkwallen,

Kristof