Dweilen met de kraan open

10-02-2019 | 2018 - 2019

‘AAAAAAAAAAAA!!!!!!’ ‘WTFFFFFFF!!! ‘HELLPPPPPPPPPP!!!’ ‘AAAAAAA!’ Dat waren de geluiden die vannacht uit de salon te horen waren. Een of andere idioot had namelijk besloten dat we een Spaanse horrorfilm gingen kijken (REC). Ik wist al dat er een aantal flinke schrikmomentjes in zaten, aangezien ik Sander drie meter de lucht in had zien vliegen toen hij hem met Pascal aan het kijken was. Na deze rampzalige horrorfilm gingen we gelukkig nog The Hungergames 2 kijken, dus binnen no-time was ik die horror alweer vergeten en was ik heerlijk aan het genieten van Gale, Peeta Mellark en Finnick Odair #hot. De volgende dag zou een schooldag worden, maar dat werd een ‘Oh nee, toch niet-je’, want we gingen iets anders doen. Nagenoeg het gehele team werd vriendelijk doch dringend verzocht een (lange) ochtend aan wal door te brengen, Sam en Jet uitgezonderd. We gingen met Jet ‘Over De Streep’ doen. Bij Over De Streep wordt er een vraag gesteld en als jij als antwoord ‘ja’ had, moest je over de streep. De oefening was bedoeld om elkaar beter te leren kennen, meer één groep te worden en elkaar te kunnen helpen. De vragen gingen over verschillende onderwerpen en werden steeds heftiger. Het eindresultaat? HEEL HEEL HEEL HEEL veel tranen. Ik denk dat we allemaal gedehydrateerd zijn na deze dag, zoveel vocht hebben we verloren. Het was heel heftig, maar we hebben elkaar zoveel beter leren kennen. Iedereen heeft zich ontzettend kwetsbaar opgesteld en ik denk dat er vijf van de zesendertig mensen niet hebben gejankt. Het dek spoelen is ook niet meer nodig, want dat hebben we al gedaan met al ons traanvocht… Ik heb echt een ander beeld gekregen van sommige mensen en ik denk dat deze oefening een positief effect gaat hebben voor ons als groep. Aan het einde gingen we nog zwemmen, om alles een beetje van ons af te spoelen, maar daar waren allemaal kwallen. Opnieuw ‘AAAAAAAAAAAA!!!!!!’ ‘WTFFFFFFF!!! ‘HELLPPPPPPPPPP!!!’ ‘AAAAAAA!’, maar dan vanuit het water.

Cécile