Ciao adios

11-02-2019 | 2018 - 2019

Aan boord van de Thalassa doe je vaak dingen voor het eerst. Je zeilt voor het eerst op een driemaster, kookt voor het eerst voor vijftig man, slaapt voor het eerst op een onbewoond eiland, bezoekt allemaal nieuwe landen en noem maar op. Nu we al meer dan drie maanden aan boord zijn, komt ook de tijd dat we dingen voor de laatste keer gaan doen en dit is een rare gewaarwording. Zo ook vandaag. We zijn namelijk op Cuba en gaan bijna op eigen reis. Dit is het laatste Spaanstalige land dat we bezoeken en daarom was het vandaag tijd voor de laatste Spaans les! We mogen natuurlijk nog wel Spaans volgen, maar het is niet meer verplicht. De les zelf was niet zo bijzonder, want we hadden er namelijk allemaal geen zin in, omdat het zo warm was. Het ging daarom niet zo snel en we waren misschien niet al te serieus bezig. De laatste dingetjes werden behandeld, zoals de weg vragen, zodat we allemaal kunnen overleven op Cuba. Uiteindelijk was het afgelopen en toen kwam het moment: sommige mensen sloegen voor het laatst de Spaans boeken dicht en zeiden voor een laatste keer adios. Weer een vak minder om je druk over te maken!

Elzelien