Een brief van tien

04-02-2019 | 2018 - 2019

Er zijn vijf dingen die ingeleverd moeten worden en er zijn vijf dingen die we kunnen verdienen. De verbeterde competenties voor de derde SaS-story waren allemaal ingeleverd en dat betekende dat het tijd was voor de derde beloning. De eerste beloning was de sailmail van ouders, de tweede een pot schuimbanaantjes en de derde waren brieven van oud-SaS’ers. Na de lunchpauze kreeg iedereen een envelop met een nummer corresponderend met je eigen nummer (om te tellen of iedereen er is). Ik ben nummer tien en dus kreeg ik de envelop met een ‘10’ erop. Toen iedereen zijn of haar envelop gekregen had, mochten we ze open maken. Er werd gezegd dat je ze boven de prullenbak moest openen… Er zat een brief in van de nummer tien van vorig jaar. Het werd stil op het middendek. Iedereen las aandachtig de brieven die door de leerlingen van vorig jaar geschreven waren. De oud-SaS’ers hadden geen idee wie de brieven zouden lezen. Sommige mensen van dit jaar weten wel wie aan hen geschreven hebben, andere niet. Bij mij stond er een naam onder, maar welke persoon daar bij hoort, weet ik niet. Verder zaten er een hoop glitters in en nu zit het hele schip onder de glitters. De brieven waren bedacht om rond de halverwegedag uit te delen en met nog drie maanden voor de boeg. In mijn brief werd benadrukt dat je nóg drie maanden mag genieten op deze unieke plek, maar wel nog maar drie maanden hebt om dat te doen. Nu is het moment om de dingen te doen die je altijd al had willen doen. Dat gaan we doen en alvast voor de volgende nummer tien: houd de eer hoog!

Thomas