Oh, het is zo’n dag…

05-02-2019 | 2018 - 2019

Soms heb je eens een dag dat het leven aan boord gewoon hartstikke normaal is. Er gebeurt gewoon niks geks. Ik had zo’n dag. Ik had schooldag. Ik was lekker bezig met het afmaken van mijn PO’s. Ik had de smaak te pakken, want ik heb deze week drie PO’s afgemaakt, lekker bezig! Er waren ook veel mensen bezig met hun competenties schrijven, want wij wilden natuurlijk onze beloning voor deze taak. We weten eigenlijk allemaal al wat de beloning is, stroopwafels! Dus iedereen is aan het strijden om alle competenties klaar te krijgen. Soms wordt school je gewoon even teveel. Dan moet je even je rust pakken. Ik doe dat meestal door even met een glas water op het werkhok te gaan zitten en even te kijken naar hoe het schip zeilt en even te voelen hoe fijn het schip op en neer gaat. Als je wat meer tijd hebt ga je even in het kluivernet chillen. Het is dan zo fijn om te zien hoe mooi de boeg van het schip de golven doorklieft of om te kijken naar de horizon met de voorbijgaande wolken. Dat zijn de fijne kleine dingen die je bijblijven van School at Sea. Net zoals dat we bijna elke zonsondergang de ‘green flash’ proberen te spotten. Dat is het puntje van de ondergaande zon die je ziet als hij bijna onder gaat. Die wordt dan, zoals de naam al zegt, groen. Je denkt dus eigenlijk dat je een normale dag hebt, omdat er niks geks of speciaals gebeurt, maar toch behoren deze dagen tot de mooiste dagen die je kunt hebben!

Willem