Het einde is in zicht!!!

28-01-2019 | 2018 - 2019

Het einde van de eigen reis is in zicht. Vandaag was de laatste dag van de eigen reis. Iedereen moest uitchecken en natuurlijk weer met de backpack de laatste dingen doen. Mijn groepje ging nog fietsen. Met de fietsen zijn we naar Bluff Beach gefietst waar hele grote golven (‘killer waves’) waren. Samen met een groepsgenootje ben ik gaan zwemmen bij die zogenaamde killer waves. Het was aan het begin supergaaf om wel drie meter hoge golven voor je te zien omslaan. Na een tijdje wilden we de GoPro gaan halen en zijn we terug in de zee gegaan. Toen we terug gingen zagen we al dat de golven nog hoger waren geworden. We dachten dat het geen kwaad kon, maar dat was een foute gedachte. We gingen weer zwemmen en ik werd meegezogen. De ander kwam achter me aan. Hij kan goed zwemmen en wist wat hij moest doen. Terwijl hij er uit zwom, werd ik steeds verder de golven in gezogen en dus sloegen de drie meter hoge golven op mij om. Ik raakte redelijk in paniek en wist niet meer wat boven en onder was. Gelukkig kon de ander me horen roepen. Toen heeft hij mijn hand gepakt en heeft hij mij verder weg gesleurd. Ik had zijn hand nog vast en toen sloeg er weer een grote golf op mij om, waardoor onze handen uit elkaar werden getrokken. Ik werd gelukkig naar het strand gesleurd en dat was alweer een bijna-doodervaring voor mij. Maar ja, ik leef nog, dus alles is goed gekomen! Toen we terug op de boot kwamen moesten natuurlijk de tassen worden gecontroleerd op beesten en moest daarna alles weer worden gewassen en opgeruimd. Toen kon het gewone leven aan boord weer beginnen…

Nieck