Het begin van de eigen reis!

21-01-2019 | 2018 - 2019

Het was die dag algemeen bekend: we zouden eindelijk op eigen reis gaan! De zieken waren gezond en iedereen kon mee op reis. De dag van tevoren had ons groepje een hele planning gemaakt om de eerste nacht te slapen in Panama City. We vertrokken die ochtend en werden gedropt in Portobelo. Daar waren we meteen op zoek naar een bus; wat een stress! Gelukkig vonden we er al snel een. Hier kwamen we een Duits vrouwtje tegen en later een groep Nederlanders waar we ons hele SaS-verhaal aan hadden verteld. We waren overgestapt in Cólon, wat we in het begin helemaal niet van plan waren. We wisten meteen dat we daar weg moesten en zaten binnen drie minuten in een andere bus. Uiteindelijke zijn we veilig aangekomen in Panama City. Toen we daar aankwamen moesten we een hostel gaan fixen. Alles zat al vol, omdat de paus daar zou verblijven. Het was dus erg lastig, vooral omdat we maar 25 dollar per dag per persoon mochten uitgeven. Gelukkig hadden we een goede onderhandelaar in ons groepje die een hostel voor ons had geregeld en ook nog wist af te dingen. Voordat we naar een supermarkt op zoek gingen om te zorgen voor het avondeten, ontbijt en lunch liepen we nog even rond om de buurt te ontdekken en te genieten van onze eerste dag op eigen reis. We sloten de dag mooi af: we hadden namelijk twee stukjes gratis taart kunnen fixen. Een echte overwinning! Het was een mooi begin van een geweldige reis.

Luka