Ziekte aan boord

19-01-2019 | 2018 - 2019

Er waren al een paar dagen twee meisjes ziek, maar vanochtend was het dan voor mij ook raak. Ik werd wakker en moest mij naar de wc haasten, omdat ik me niet zo goed voelde. Ik meldde dit dan ook meteen aan Jet toen ik haar zag en wat bleek nou? Meer mensen hadden hetzelfde probleem. Uiteindelijk is er een lijstje gemaakt en waren het dertien mensen die ziek waren. Zo konden we natuurlijk niet op eigen reis gaan, dus heeft Sam deze in eerste instantie één dag uitgesteld. We (de zieken) hebben de hele dag ‘in quarantaine’ geleefd en mochten het achterdek niet verlaten. De rest van de groep heeft het schip van boven tot onder grondig schoongemaakt. Het was eigenlijk best gezellig op het achterdek en de mensen die er niet lagen zeiden zelfs dat het er gezelliger was dan binnen in de salon. Natuurlijk is er ook veel geslapen en uitgerust en op die momenten was het gewoon lekker stil. Ikzelf was aan het einde van de dag eigenlijk wel beter en kon weer uit quarantaine, maar dit gold helaas niet voor iedereen. We hopen dat wanneer we morgen op eigen reis gaan, de mensen die zich nog niet helemaal top voelden, zich ook beter voelen en iedereen mee op eigen reis kan.

Laura