Oud(e) en Nieuw(e) plekjes op je huid

31-12-2018 | 2018 - 2019

Er werd een groot nieuwjaarsfeest georganiseerd. Het programma was als volgt: om 18:00 uur hadden we een uitgebreide quiz over onszelf, gevolgd door het voorgerecht. Daarna hadden wij het tweede deel van de quiz. Toen kwam het hoofdgerecht met een kippenpootje, spareribs en pastasalade. Tot slot hadden wij als toetje chocolate chip cookies en zandkoekjes. De keukendienst had dit weer fantastisch klaargemaakt. Daarna gingen we spelletjes doen door het schip een: thirty seconds, omgekeerd verstoppertje en weerwolven, maar het spelletje dat de kroon spande was Gotcha! Dit is een spel waarbij iedereen een kaartje krijgt met een naam van een mede-SaS’ser. Je moet dan tegen deze persoon ‘Gotcha!’ zeggen zonder dat iemand het hoort. Dan krijg je diegene zijn kaartje en moet je degene die op het kaartje staat ‘Gotcha’en’. De dresscode was netjes met daaronder je zwemkleding, zodat we op de eerste seconde van 2019 in het water konden springen. We zagen al dat er vissen rond het schip zwommen, dus dat zou een grote chaos worden. We sprongen in het water en iedereen was aan het lachen. Toen we eruit kwamen hadden we wel allemaal wat plekjes op onze huid. Sommige mensen waren erg te grazen genomen. Het jeukte nogal. Er waren blijkbaar een paar kwallen, dus de mensen die daardoor waren gestoken hadden nog wat meer jeuk. Uiteindelijk ging iedereen met een lach 2019 in! Wie kan nou zeggen dat ‘ie tijdens de Nieuwjaarsduik in het Caraïbisch gebied door een kwal gestoken is?

Willem