Dichter bij Pirates kun je niet komen!

30-12-2018 | 2018 - 2019

Terwijl we naar de baai voeren, zagen we het al: ook op St. Vincent zijn scènes voor Pirates of the Caribbean opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de rotsboog met lijken uit de eerste film, maar ook ‘Port Royal’ staat er nog steeds. De doodskisten staan er nog en de filmspoelen ook. Een deel van de huizen is speciaal voor de film gebouwd en dat is te zien: het bestaat uit steigerbuizen met houten planken ertegenaan getimmerd. De stenen zijn net zo nep. Terwijl we stonden te wachten op de dinghy met de rest van de groep, konden we even over de voormalig filmset lopen. Dat vond ik wel bijzonder, want een filmset van buiten zien is één, maar er echt in staan is echt iets totaal anders. We hadden trouwens voet aan land gezet omdat we naar een watervalletje zouden gaan. De waterval was maar twee meter hoog (dus stelde na de Trafalgar Falls niet zo veel voor), maar het was toch zeker de moeite waard. De natuur is nou eenmaal supermooi op al deze eilanden. Ik had nog uren willen rondstruinen in het park rond de waterval. Helaas moesten we alweer terug naar het schip, want er moest nog hoop gebeuren. Tijd weer voor school, zwemmen of nautische zaken.

Thomas